MASALAH PENYUSUAN DAN PENYELESAIANNYA : SUSU BERKURANGAN

4

Masalah susu berkurang

Punca:

Masalah ini disebabkan kurang stimulasi pada payudara menyebabkan kurang susu dihasilkan. Selain itu, ia juga disebabkan kelaziman ibu menunggu sehingga payudara dirasakan bengkak barulah bertindak untuk mengepam susu.

Penyelesaian:

* Susu berkait rapat dengan demand dan suppy (bekalan dan permintaan). Makin kerap bayi menyusu atau susu dipam, makin banyak susu dihasilkan.

*pastikan payudara betul-betul kosong selepas dipam atau df. Mommies boleh guna teknik marmet(perahan guna tangan).


* Susukan bayi sekerap yang boleh mengikut kehendak bayi. jika tiba waktu pam dan bayi nak menyusu terus, mommies boleh buat tandem (sebelah pam, sebelah menyusu)
* Pastikan bayi melekap dengan betul dan menyusu dari kedua-dua belah payudara yang diselang-selikan antara waktu pam.

*ambil makanan yang membantu menghasilkan pengeluaran susu ibu. elak dari mengambil makanan yang mengurangkan susu.

*kawal emosi semasa mengepam. tenangkan diri dengan membuat teknik “deep breathing”

P/S: KONGSIKAN POST INI JIKA MOMMIES RASA IA MENDATANGKAN MANFAAT UNTUK MOMMIES LAIN

******************************

Nak belajar ilmu penyusuan guna bahasa yg mudah faham?
Tengah fikir macam mane nak kumpul stok susu sebelum masuk keje?
Stress nak kumpul stok sebab anak dah berderet?

Risau susu drop bile anak dah masuk umur setahun lebih?
Sekarang ni anak minum makin banyak sampai tak terkejar demand?
Anak pulak tak boleh terima selain drp susu ibu.. hurmm pening kepala?
.
Jom buat persediaan cabaran penyusuan bg tahun 2017!!!

KOMBO EOOK

LEPAS BACA EBOOK NI MOMMIES AKAN BELAJAR
==========================
tips elak susu kering dlm pantang
keperluan susu yg cukup utk bayi
mcm mana nak tgkatkan susu bersama bayi dan pam
teknik tgkatkan susu tanpa pam tgh2 malam
freestyle kan pam susu so boleh pam sambil buat keje lain
teknik susun jadual pam
menu2 biase jadikan susu luar biasa
jadual makan utk pastikan makanan jadi susu bukan lemak, body maintain
.
========
Dengan memiliki 4 ebook ini masalah anda akan selesai!
DISKAUN SEBANYAK RM51 utk pakej ebook!!

HARGA ISTIMEWA SEMPENA HARI RAYA HANYA RM49 SAHAJA!!
– EBOOK 6 FORMULA SUSU MERIAH TANPA SUPLEMEN
– EBOOK RAHSIA PEMAKANAN IBU MENYUSU
– EBOOK TIPS CARA MAKAN JADI SUSU BUKAN LEMAK

BONUS!!
-EBOOK TIPS MAINTAIN SUSU KETIKA PUASA!!

==============
CARA MUDAH UNTUK DPT KAN PROMOSI HARI MALAYSIA!
==============
LAYARI DI LINK INI (KLIK) SEKARANG!!

KEMPEN

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *