MASALAH PENYUSUAN DAN PENYELESAIANNYA : BAYI MENYUSU SEBELAH SAHAJA

3
Punca Bayi menyusu sebelah sahaja:Bayi cenderung mengiring ke arah yang sama semasa menyusu. Berkemungkinan payudara tersebut mengeluarkan susu lebih lancar berbanding yang satu lagi. Susu berkurang juga boleh menjadi punca. Selain itu, masalah kecederaan atau sikap ibu sendiri yang hanya menggemari salah satu payudara sahaja.

Penyelesaian:

* Usah alih posisi penyusuan bayi. Sebaliknya ibu hanya perlu mengubah kedudukan bayi. Sekiranya bayi mengiring ke kanan, tetap mengiringkan bayi ke kanan apabila mengubah payudara. Gunakan posisi football hold semasa menyusukan bayi.

* Susukan bayi ketika dia baru bangun dari tidur. Dalam keadaan mengantuk bayi akan mudah memberi kerjasama.

* Mulakan penyusuan dari sebelah payudara yang kurang digemari bayi. Ubah posisi kepala bayi ketika menyusu. Setelah payudara kosong barulah beralih ke payudara yang digemarinya.

* Menyusukan bayi di bilik gelap dan dalam keadaan sunyi dan tenang.

* Susukan sambil menghayun lembut bayi dalam dakapan.

* Buat urutan pada payudara yang tidak digemari. Mungkin aliran pengeluaran susu akan lebih lancar.

P/S: KONGSIKAN POST INI JIKA MOMMIES RASA IA MENDATANGKAN MANFAAT UNTUK MOMMIES LAIN

******************************

Nak belajar ilmu penyusuan guna bahasa yg mudah faham?
Tengah fikir macam mane nak kumpul stok susu sebelum masuk keje?
Stress nak kumpul stok sebab anak dah berderet?

Risau susu drop bile anak dah masuk umur setahun lebih?
Sekarang ni anak minum makin banyak sampai tak terkejar demand?
Anak pulak tak boleh terima selain drp susu ibu.. hurmm pening kepala?
.
Jom buat persediaan cabaran penyusuan bg tahun 2017!!!

KOMBO EOOK

LEPAS BACA EBOOK NI MOMMIES AKAN BELAJAR
==========================
tips elak susu kering dlm pantang
keperluan susu yg cukup utk bayi
mcm mana nak tgkatkan susu bersama bayi dan pam
teknik tgkatkan susu tanpa pam tgh2 malam
freestyle kan pam susu so boleh pam sambil buat keje lain
teknik susun jadual pam
menu2 biase jadikan susu luar biasa
jadual makan utk pastikan makanan jadi susu bukan lemak, body maintain
.
========
Dengan memiliki 4 ebook ini masalah anda akan selesai!
DISKAUN SEBANYAK RM51 utk pakej ebook!!

HARGA ISTIMEWA SEMPENA HARI RAYA HANYA RM49 SAHAJA!!
– EBOOK 6 FORMULA SUSU MERIAH TANPA SUPLEMEN
– EBOOK RAHSIA PEMAKANAN IBU MENYUSU
– EBOOK TIPS CARA MAKAN JADI SUSU BUKAN LEMAK

BONUS!!
-EBOOK TIPS MAINTAIN SUSU KETIKA PUASA!!

==============
CARA MUDAH UNTUK DPT KAN PROMOSI HARI MALAYSIA!
==============
LAYARI DI LINK INI (KLIK) SEKARANG!!

KEMPEN

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *