TAKUT SUSU CAIR MASE TRAVEL?? ALAMAK!! APE NAK BUAT??!!

Haaaa.. kalau mommies selalu travel dan pening mcm mane nak simpan susu supaya dapat pakai lame dan x rosak…
Mommies kene bace tips ni ok…

X susah pon kalau kita tau caranya..
Coach sendiri dah try tips ni mase travel ke kedah dulu…
Memang tahan… susu sejuk macam nak ke beku lagi…

1

2

anda perlu menyediakan

-kotak polisterin -storage bag -garam kasar -ais -tuala -surat khabar

3

isikan susu perahan di dalam storage bag bagi menjimatkan ruang. tag tarikh dan waktu susu diperah pada storage bag tersebut.

4

masukkan susu perahan itu kedalam polisterin secara berselang seli dengan garam dan ais.

contohnya, letak garam kasar dahulu, masukkan ais. kemudian letak stok susu perahan pada lapisan pertama. kemudian taburkan garam, letak ais dan susun stok susu yang berikutnya utk lapisan yang kedua.

5

akhir sekali letakkan tuala basah dan surat khabar diatasnya supaya udara sejuk tidak keluar sepanjang perjalanan. selalunya tahan sehingga 8 jam perjalanan. lebih banyak ais dan garam yang digunakan lagi tahan lama suhu sejuk.

6

bagi ibu yang berkursus pula yang kurang dari 3 hingga 4 hari, anda tidak perlu membekukan stok perahan susu ibu tersebut dan lebih elok jika hanya mengekalkan sejuk nya sahaja. ini kerana susu yang telah dibekukan kemudian telah cair, ianya perlu dihabiskan dalam masa 24 jam.

ha… so mommies dah faham dah? So sape ckp nak handle susu ibu ni susah sgt..
x de lah.. x susah pon..

Jom bace and try teknik ni k..
Selamat mencuba!!.

Semoga ilmu yang dikongsikan ini bermanfaat utk mommies ya.

P/S: KONGSIKAN POST INI JIKA MOMMIES RASA IA MENDATANGKAN MANFAAT UNTUK MOMMIES LAIN

******************************

Nak belajar ilmu penyusuan guna bahasa yg mudah faham?
Tengah fikir macam mane nak kumpul stok susu sebelum masuk keje?
Stress nak kumpul stok sebab anak dah berderet?

Risau susu drop bile anak dah masuk umur setahun lebih?
Sekarang ni anak minum makin banyak sampai tak terkejar demand?
Anak pulak tak boleh terima selain drp susu ibu.. hurmm pening kepala?
.
Jom buat persediaan cabaran penyusuan bg tahun 2017!!!

KOMBO EOOK

LEPAS BACA EBOOK NI MOMMIES AKAN BELAJAR
==========================
tips elak susu kering dlm pantang
keperluan susu yg cukup utk bayi
mcm mana nak tgkatkan susu bersama bayi dan pam
teknik tgkatkan susu tanpa pam tgh2 malam
freestyle kan pam susu so boleh pam sambil buat keje lain
teknik susun jadual pam
menu2 biase jadikan susu luar biasa
jadual makan utk pastikan makanan jadi susu bukan lemak, body maintain
.
========
Dengan memiliki 4 ebook ini masalah anda akan selesai!
DISKAUN SEBANYAK RM51 utk pakej ebook!!

HARGA ISTIMEWA SEMPENA HARI RAYA HANYA RM49 SAHAJA!!
– EBOOK 6 FORMULA SUSU MERIAH TANPA SUPLEMEN
– EBOOK RAHSIA PEMAKANAN IBU MENYUSU
– EBOOK TIPS CARA MAKAN JADI SUSU BUKAN LEMAK

BONUS!!
-EBOOK TIPS MAINTAIN SUSU KETIKA PUASA!!

==============
CARA MUDAH UNTUK DPT KAN PROMOSI HARI MALAYSIA!
==============
LAYARI DI LINK INI (KLIK) SEKARANG!!

KEMPEN

Comments 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *