Category «Uncategorized»

ELAK JANGKITAN DIDALAM MULUT BAYI

Keputihan di dalam mulut yang dialami oleh bayi akan menyebabkan kesakitan kerana ada bengkakan (radang) di kawasan yang dijangkiti. Akibatnya bayi akan menangis kerana sakit semasa menyusu susu ibu atau susu formula. Masalah thrush tidaklah sampai menyebabkan kematian cuma ia akan membuatkan bayi kerap menangis dan tidak mahu menyusu. Ini akan meningkatkan risiko dehidrasi pada …

SELAMAT TAHUN BARU 2017!!!

        ALHAMDULILLAH… Selamat menyambut Tahun Baru 2017 mommies.. semoga pada tahun ini mommies akan lebih kuat dan tabah dalam menjayakan penyusuan susu ibu sehingga 2 tahun. apa yang berlaku pada tahun 2016 jadikan sebagai pengajaran yang paling bermakna untuk perbaiki diri kita. Doakan Coach dan Team sentiasa diberikan kesihatan dan kekuatan untuk …

PENYUSUAN : MOMMIES NAK KURUS TAK?

. Hehehe… Apelah soalan ni… Mestilah jawapnnya nak kan… Walaupon keinginan tu ade kat hujung pelusuk hati.. hehehe Haaa…. senang je.. selepas bersalin.. kerapkan menyusu.. Atau pon kerapkan memerah susu… Sebab.. mommies akan membakar lebih kurang 500 kalori tau.. Woowww. Banyak tu… same mcm exercise lompat bintang 50 minit… Hehehe.. kalau x lg cepat kurus …