Category «PENYUSUAN»

BAYI KEMBUNG PERUT? CUBA TEKNIK INI

Antara teknik merawat kembung peut yang mommies boleh diambil adalah seperti mengamalkan teknik penyusuan yang betul. mommies perlu memastikan posisi penyusuan bayi harus betul dan selesa supaya dapat membantu bayi menyusu tanpa menelan angin. Sekiranya mommies memberi susu formula, pastikan mommies menggunakan saiz puting yang bersesuaian. Saiz puting yang sesuai memberikan aliran susu yang baik dan keselesaan …

10 TEKNIK MARMET UTK PASTIKAN MISS B BETUL2 KOSONG.

Ok mommies… Marmet ni ialah teknik memerah susu kluar dengan hanya menggunakan tangan… Ye tangan…. tapi.. mommies perlu belajar dan mahirkan teknik ni kalau mommies plan nak pakai tangan shj.. Sebab.. kalau salah buat.. susu x kan keluar hbis.. then lame2 susu boleh drop tau. So ape kate mommies bace dulu tips di bawah dan …

TERIMA KASIH SUAMIKU KERANA…..

. Kerana ada bersama2 didalam journey penyusuan ini… Ya…. peranan si suami sgt besar dlm kejayaan penyusuan susu ibu.. Banyak perkara si suami boleh lakukan untuk membantu dan menunjukkan sokongan anda kepada si isteri… Kepada si isteri.. Hargailah suami anda yang banyak membantu anda dlm journey penyusuan ini… 1. Jadi tempat sandar isteri Memang tugas …

INILAH KENDERAAN YG BAWA SUSU KELUAR!

Alhamdulillah ramai yang berminat nak tahu apakah kenderaan yang dimaksudkan dalam entri tentang kelancaran pengeluaran susu mommies Cakap pada diri anda “i’m so excited” Untuk memudahkan mommies lebih faham.. Bayangkan breast mommies adalah sebuah kilang🏭🏭 Setelah produk (susu ibu) dihasilkan oleh Prolaktin (pekerja)🔧🔧🔨🔩🔩👷👷👷 Ia memerlukan kenderaan untuk dibawa keluar daripada kilang itu 🚙🚚🚛🚜🚛🚚 Betul2???😄😄 Jadi …

KENALI PEKERJA KILANG SUSU ANDA! TIADA PEKERJA,TIADA SUSU.

HYE MOMMIES.. TQSM kerana masih sudi baca perkongsian Coach kali ni.. Baiklah.. untuk memudahkan mommies lebih faham.. Bayangkan breast mommies adalah sebuah kilang Untuk menggerakkan operasi kilang pastinya kita memerlukan pekerja Tanpa pekerja, kilang tidak dapat beroperasi kan? Jadi kerana itulah pekerja kilang yang coach maksudkan adalah hormon Prolaktin 🤔 Kenapa coach kata sebagai pekerja??? Ini kerana hormon …

CABARAN PENYUSUAN DI BEIJING (AKHIR)

Alhamdullilah..susu yang diperah secara marmet berjaya survive tanpa letak dalam peti sejuk selama 6 hari tanpa..semua saya letak diatas meja depan pintu hotel.. Susu dalam keadaan chill hampir ke suhu -9c diluar bilik..dalam bilik pakai heater..takut susu rosak..ada rakan ckp..perah dan buang..susu tak boleh survive..hmm..okay..i’ll show you how.. Hari last day kena checkout awal..so susu …

SAMPAI BEIJING BARU PERASAN CORONG PAM & MILK COLLECTOR TERTINGGAL!

Kisah benar dari Beijing.. Travel dengan hari girang ke Beijing bersama pam..dengan harapan dan niat yang murni nak simpan stok susu walaupun jauh ditempat orang.. Sampai dalam flight miss b..dah berdenyut..kuatkan semangat sampai airport terus capai bag pam..buka2 sekali corong pam dan milk collector tertinggal kt rumah.. Berbekalkan botol mineral aktiviti tetap berjalan walaupun dalam …

PENING NAK TERUSKAN PENYUSUAN BILA DAH MASUK KERJA? BACA NI.

Selepas mommies dh lepas bersalin dan berpantang, cuti pon dah nak habis dan mommies dah nak kene masuk keje. Si comel pon ditinggalkan kepada pengasuh atau jagaan taska. So apa persediaan yg mommies perlu dibuat? Ok jom bace tips kat bawah ni kay.. Pemilihan pengasuh atau taska adalah penting supaya penyusuan dpt diteruskan sampai 2 …