Category «MOTIVASI»

CABARAN PENYUSUAN DI BEIJING (AKHIR)

Alhamdullilah..susu yang diperah secara marmet berjaya survive tanpa letak dalam peti sejuk selama 6 hari tanpa..semua saya letak diatas meja depan pintu hotel.. Susu dalam keadaan chill hampir ke suhu -9c diluar bilik..dalam bilik pakai heater..takut susu rosak..ada rakan ckp..perah dan buang..susu tak boleh survive..hmm..okay..i’ll show you how.. Hari last day kena checkout awal..so susu …

SAMPAI BEIJING BARU PERASAN CORONG PAM & MILK COLLECTOR TERTINGGAL!

Kisah benar dari Beijing.. Travel dengan hari girang ke Beijing bersama pam..dengan harapan dan niat yang murni nak simpan stok susu walaupun jauh ditempat orang.. Sampai dalam flight miss b..dah berdenyut..kuatkan semangat sampai airport terus capai bag pam..buka2 sekali corong pam dan milk collector tertinggal kt rumah.. Berbekalkan botol mineral aktiviti tetap berjalan walaupun dalam …

KEPERCAYAAN IBU MENYUSU

Assalammualaikum mommies.. Hari ni coach nak share pula kisah ANAK AYAM Pada suatu hari menetaslah sebiji telur & lahirlah seekor anak ayam Tapi anak ayam ni rupanya pelik sikit Anak2 ayam yang lain tak mahu berkawan dengannya sebab rupa dia lain macam Diorang siap cakap yang dia bukan anak ayam Tapi anak ayam ni tetap …

RAHSIA KUASA DALAMAN UNTUK MENINGKATKAN SUSU – FORMULA 2

Assalammualaikum mommies.. selamat berhujung minggu.. buat apa je hr ni? hehehe.. kalau x de buat apa2 tu meh tonton video perkongsian coach ni nak? ada juga buat perkara yg berfaedah.. kann.. kali ni coach nak share sambungan topik rahsia kuasa dalaman untuk meningkatkan susu. haaa.. ramai orang tak tau yang kuasa dalaman seorang ibu menyusu …

ERTI MERDEKA

Tak lama lagi kita akan sambut merdeka. Meriah breastfeeding center dihiasi bendera Malaysia tanah airku Terasa aura semangat cintakan negara tetiba…. heheheeee Hmmmm… Apa makna merdeka bagi anda?? Betulkah kita sudah benar-benar dimerdekakan?? Pada pemerhatian coach sebenarnya kita masih lagi belum merdeka sepenuhnya. Ish.. ish.. ish.. kenapa pulak coach?? Perasaan tak… eh silap… Perasan tak walaupun …

MOTIVASI : WE GROW WHEN WE FACE CHALLENGES

‬WE GROW WHEN WE FACE CHALLENGES Ketika anda menghadapi cabaran dalam penyusuan adakah anda terus mengalah untuk campur susu formula atau anda masih mencari jalan untuk mencukupkannya? . Jika anda terus mengalah pasti cabaran mendatang buat anda rasa cepat mengalah juga. Orang cakap camtu dah down.. orang cakap camni dah taknak teruskan.betul betul?? Anda mudah …