CABARAN PENYUSUAN DI BEIJING (AKHIR)

WhatsApp Image 2017-12-11 at 4.02.58 PM (1)

Alhamdullilah..susu yang diperah secara marmet berjaya survive tanpa letak dalam peti sejuk selama 6 hari tanpa..semua saya letak diatas meja depan pintu hotel..

Susu dalam keadaan chill hampir ke suhu -9c diluar bilik..dalam bilik pakai heater..takut susu rosak..ada rakan ckp..perah dan buang..susu tak boleh survive..hmm..okay..i’ll show you how..

Hari last day kena checkout awal..so susu dah kena masuk bag dah..berjalan seharian sebab flight awal pagi..24jam aktiviti luar..

Cabaran lagi sekali..dari supermarket..restoran cap ayam..hotel..kedai jual arak pun masuk walaupun haram sebab nak ice cube..

Hampa..elek…ammak..semua ckp takde..so sy decide buka bag bagi dia chill dalam suhu 1c..bila nak naik bas baru masukkan dalan bag.. doa kuat2..tawakal kuat2..sayang nk buat susu..semua sebab baby..

WhatsApp Image 2017-12-11 at 4.02.58 PM

Sampai airport nak repack barang..sy keluarkan susu..syukur sebab masih sejuk dan segar..ye ye je kan..sekali lagi bawak bag cari ice..mmg takde juga..

Jalan akhir adalah duduk diluar airport suhu lagi power sejuk -9c..masakkk…ah..sy decide duduk luar kesejukan sambil bernafas pun keluar asap..syokk juga..nak balik KL nanti tak dpt rasa suhu ni lagi..keadaan semakin sejuk..jari dh kebas..sy hanya mampu bertahan 2jam diluar..

Masuk dan pack semua sekali..doa kuat2 dan tawakal kuat2..

Sampai rumah terus lari buka bag..Alhamdullilah..Allah maha penyayang dan permudahkan urusan saya..

Susu saya survive without ice and ice pack!!
First time experince..πŸ˜†

WhatsApp Image 2017-12-11 at 4.02.58 PM (2)

Kepada mummy semua..kita jgn putus semangat walaupun susu kita sikit..yang penting niat dan usaha kita..Allah pasti bantu..

Maaf sebab panjang cerita..just want to share with you guys..

WhatsApp Image 2017-12-11 at 4.02.59 PM

kredit to follower coach : julie ratna

SEMOGA MOMMIES BELAJAR SESUATU DARI TIPS NI K..

Β P/S: KONGSIKAN POST INI JIKA MOMMIES RASA IA MENDATANGKAN MANFAAT UNTUK MOMMIES LAIN

******************************

Nak belajar ilmu penyusuan guna bahasa yg mudah faham?
Tengah fikir macam mane nak kumpul stok susu sebelum masuk keje?
Stress nak kumpul stok sebab anak dah berderet?

Risau susu drop bile anak dah masuk umur setahun lebih?
Sekarang ni anak minum makin banyak sampai tak terkejar demand?
Anak pulak tak boleh terima selain drp susu ibu.. hurmm pening kepala?
.
Jom buat persediaan cabaran penyusuan bg tahun 2018!!!

KOMBO EOOK

LEPAS BACA EBOOK NI MOMMIES AKAN BELAJAR
==========================
βœ”tips elak susu kering dlm pantang
βœ”keperluan susu yg cukup utk bayi
βœ”mcm mana nak tgkatkan susu bersama bayi dan pam
βœ”teknik tgkatkan susu tanpa pam tgh2 malam
βœ”freestyle kan pam susu so boleh pam sambil buat keje lain
βœ”teknik susun jadual pam
βœ”menu2 biase jadikan susu luar biasa
βœ”jadual makan utk pastikan makanan jadi susu bukan lemak, body maintain

========
Dengan memiliki 4 ebook ini masalah anda akan selesai!
DISKAUN SEBANYAK RM51 utk pakej ebook!!

HARGA ISTIMEWA HANYA RM49 SAHAJA!!
– EBOOK 6 FORMULA SUSU MERIAH TANPA SUPLEMEN
– EBOOK RAHSIA PEMAKANAN IBU MENYUSU
– EBOOK TIPS CARA MAKAN JADI SUSU BUKAN LEMAK

BONUS!!
-EBOOK TIPS MAINTAIN SUSU KETIKA PUASA!!

==============
CARA MUDAH UNTUK DPT KAN HARGA PROMOSI!
==============
LAYARIΒ DI LINK INI (KLIK)Β SEKARANG!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *