BAYI KEMBUNG PERUT? CUBA TEKNIK INI

massage-tummy-baby-1024x640

Antara teknik merawat kembung peut yang mommies boleh diambil adalah seperti mengamalkan teknik penyusuan yang betul. mommies perlu memastikan posisi penyusuan bayi harus betul dan selesa supaya dapat membantu bayi menyusu tanpa menelan angin.

Sekiranya mommies memberi susu formula, pastikan mommies menggunakan saiz puting yang bersesuaian. Saiz puting yang sesuai memberikan aliran susu yang baik dan keselesaan pada perut bayi.

Selain itu, sesetengah bayi mempunyai alahan terhadap protein susu lembu atau laktosa yang terdapat dalam susu formula juga menjadi punca kembung perut. Pencernaan yang tidak sempurna akan mengganggu keselesaan perut. Jadi mommies boleh cuba menukar jenama susu formula yang lain bagi memberi susu kepada bayi dalam usaha mengatasi masalah kembung perut ini.

Moimmies juga boleh amalkan mengurut bayi untuk sendawa setiap kali setelah selesai penyusuan. Bayi yang kurang disendawakan berpotensi mengalami kembung perut kerana mempunyai angin yang terperangkap. Gunakan terknik yang betul untuk sendawakan bayi dan mommies tidak perlu risau apabila bayi muntah sedikit selepas menyusu kerana ianya tidak berbahaya kepada bayi.

Walaupun perut bayi kelihatan kembung, ia sepatutnya lembut apabila disentuh. Jika mommies berasa perut bayi sangat kembung dan keras apabila disentuh, kemungkinan besar disebabkan oleh masalah usus yang lain dan perlulah dirujuk kepada doktor untuk rawatan lanjut.

P/S: KONGSIKAN POST INI JIKA MOMMIES RASA IA MENDATANGKAN MANFAAT UNTUK MOMMIES LAIN

******************************

Nak belajar ilmu penyusuan guna bahasa yg mudah faham?
Tengah fikir macam mane nak kumpul stok susu sebelum masuk keje?
Stress nak kumpul stok sebab anak dah berderet?

Risau susu drop bile anak dah masuk umur setahun lebih?
Sekarang ni anak minum makin banyak sampai tak terkejar demand?
Anak pulak tak boleh terima selain drp susu ibu.. hurmm pening kepala?
.
Jom buat persediaan cabaran penyusuan bg tahun 2017!!!

KOMBO EOOK

LEPAS BACA EBOOK NI MOMMIES AKAN BELAJAR
==========================
tips elak susu kering dlm pantang
keperluan susu yg cukup utk bayi
mcm mana nak tgkatkan susu bersama bayi dan pam
teknik tgkatkan susu tanpa pam tgh2 malam
freestyle kan pam susu so boleh pam sambil buat keje lain
teknik susun jadual pam
menu2 biase jadikan susu luar biasa
jadual makan utk pastikan makanan jadi susu bukan lemak, body maintain
.
========
Dengan memiliki 4 ebook ini masalah anda akan selesai!
DISKAUN SEBANYAK RM51 utk pakej ebook!!

HARGA ISTIMEWA SEMPENA DEEPAVALI HANYA RM49 SAHAJA!!
– EBOOK 6 FORMULA SUSU MERIAH TANPA SUPLEMEN
– EBOOK RAHSIA PEMAKANAN IBU MENYUSU
– EBOOK TIPS CARA MAKAN JADI SUSU BUKAN LEMAK

BONUS!!
-EBOOK TIPS MAINTAIN SUSU KETIKA PUASA!!

==============
CARA MUDAH UNTUK DPT KAN PROMOSI SEMPENA DEEPAVALI!
==============
LAYARI DI LINK INI (KLIK) SEKARANG!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *