Monthly archives: August, 2017

AIR SUAM JE KOT!

. . Haaa…. mommies selalu dengar ada apa dengan cinta je kannnn.. Sekrang kite kasi tukar…  Ada apa dengan air suam?? Hahahaha….😅😅😅 Tercampak kak herra ke dinding bile dpt feedback mommy ni… hehe😨😨 Mashaallah.. hanya banyakkan minum air suam hasil pam yang mummy peroleh jauh berbeza!!!! Jom kita ikuti perkongsian mummy: ************************************* Allahu Akhbar. sis …

PERLU KE PAM MASA BERPANTANG?

Selamat petang mommies… ha.. ptg ni coach nak share dekat mommies kisah sesi coaching yang ada kaitan dgn tajuk kita hari ni.. coach tau, ramai mommies kat luar sane yg tak didedahkan dgn kepentingan mengepam semasa berpantang. ya tak dinafikan mommies di sarankan untuk berehat dan kerapkan df baby di awal kelahiran dan berpantang.. tp …

CARA PEMILIHAN PAM SUSU YANG BETUL

Ramai mommies yang memilih pam susu mengikut bajet tanpa membuat perancangan awal ketika disahkan hamil Akhirnya pam yang dibeli tidak sesuai & terpaksa bertukar berkali-kali yang akhirnya membawa lebih banyak pembaziran. Tahukah mommies pemilihan pam susu sangat2 memainkan peranan penting dalam penghasilan susu yang optimum? Ia sama seperti cara lekapan & hisapan bayi Jika lekapan & hisapan tak betul, maka susu yang terhasil pun kurang memberangsangkan …

SIAPA ASIAH MAHARAM TU?

Assalammualaikum mommies.. semoga mommies sentiasa sihat dan bersemangat untuk jayakan penyusuan sehingga 2 tahun. insyaAllah..aamiin… actually dlm entry kali ni, coach nak upload video pengenalan diri coach.. haa.. mommies yg nak menuntut ilmu mesti nak tau sape cikgu dia ni kan.. hehe.. actually coach x pernah terpikir pon nak buat video ni.. tp sebab ramai …

TIPS MENYUSU JIKA PU*ING TENGGELAM

. Ramai mommies yang secara semula jadi mempunyai puting tenggelam atau leper mengeluh sukar untuk menyusukan bayi mereka dengan susu ibu. Penolakan bayi sebab tidak puas menyusu membuatkan ibu mudah rasa tertekan dan berputus asa untuk terus menyusukan bayi. Jangan jadikan penghalang dengan kekurangan yang dimiliki, sebenarnya ada cara yang boleh dilakukan ibu bagi membolehkan …

BERITA HARIAN : TAWAR DIRI JADI IBU SUSUAN

Oleh Syalikha Sazili syalikha@bh.com.my edisi : 15/8/17 KUALA LUMPUR: Setiap ibu sayangkan anak dan melakukan apa saja demi melihat mereka membesar dengan sihat dan cergas. Sejak lahir bayi perlu menyusu badan agar hubungan kasih sayang terjalin erat dan mendapat khasiat terbaik. Kini, masyarakat bersikap terbuka dan menyedari kesedaran yang tinggi terhadap kebaikan susu ibu. Kewujudan kumpulan …

TERIMA KASIH SUAMI KU KERANA…….

. Kerana ada bersama2 didalam journey penyusuan ini… Ya…. peranan si suami sgt besar dlm kejayaan penyusuan susu ibu.. Banyak perkara si suami boleh lakukan untuk membantu dan menunjukkan sokongan anda kepada si isteri… Kepada si isteri.. Hargailah suami anda yang banyak membantu anda dlm journey penyusuan ini… 1. Jadi tempat sandar isteri Memang tugas …

JEMPUTAN WANITA HARI INI : TOPIK PENYUSUAN

Assalammualaikum mommies.. ok sempena bulan penyusuan pada bulan ini.. coach nak kongsikan semula video rakaman semasa coach dijemput dalam rancangan WANITA HARI INI pada tahun lepas untuk membincangkan topik PENYUSUAN. Alhamdulillah diberi peluang untuk berkongsi dengan mommies dlm masa yg singkat iaitu kurang dari sejam. tapi, insyaAllah mommies masih boleh belajar sesuatu dari perkongsian didalam …

TIPS PENGASUH SOKONG SUSU IBU

Haaaa pasti mommies tertanya-tanya cane la nak cari pengasuh yang sokong susu ibu nikan. Sebenarnya kitalah yang kena cari jalan cane pengasuh tu rasa seronok bila bagi susu ibu kat baby. Antara tips yang bole mommies lakukan ialah: ♡ hadiahkan bahan bacaan tentang kebaikan susu ibu. Peyang bestnyer bagi susu ibu berbanding formula ni. Bila pengasuh taw …