Monthly archives: July, 2017

KEPERCAYAAN IBU MENYUSU

Assalammualaikum mommies.. Hari ni coach nak share pula kisah ANAK AYAM Pada suatu hari menetaslah sebiji telur & lahirlah seekor anak ayam Tapi anak ayam ni rupanya pelik sikit Anak2 ayam yang lain tak mahu berkawan dengannya sebab rupa dia lain macam Diorang siap cakap yang dia bukan anak ayam Tapi anak ayam ni tetap …

FREESTYLE PUMPING?

Atas respond yang ramai untuk belajar freestyle pumping dengan menggunakan nursing bra Hari ni saya akan berkongsi caranya Banyak handsfree bra yang terdapat di pasaran Tapi ia tidak dapat dijadikn sebagai nursing bra!!! Jadi mommies terpaksa pakai nursing bra at the same time kena pakai handsfree bra pulak masa nak mengepam Pastinya mommies rasa buang …

SURIRUMAH PERLU PAM SUSU KE???

Sebelum ini coach ada kongsikan mengenai surirumah yang masih gagal menyusukan anaknya sehingga 2 tahun walaupun tidak bekerja Sepatutnya perkara ini tidak berlaku kerana anak sentiasa bersama mommies 24 jam kan Jadi coach kurang bersetuju dengan artikel dalam gambar ini coach nak tekankan beberapa situasi yang mana walaupun mommies seorang surirumah mommies tetap kena mengepam juga …

TANDA BAYI CUKUP SUSU

Kadang kala ibu tidak tahu sama ada bayinya sudah cukup minum susu atau belum. Setiap kali menangis, ibu beri sahaja susu badan. Akibat terlalu kenyang, si kecil muntahkan semula susunya walaupun mulut tetap menyusu bila disuakan. Jadi, ibu perlu tahu apa tanda yang boleh menunjukkan si manja sudah cukup minum susu dan rengekan manjanya bukan …

PENING NAK PAM SUSU BILA BERSAMA BAYI? BACA NI..

Jika mommies nak train baby botol siang hari supaya baby mudah ditinggalkan sementara waktu jika mommies ada urusan luar Mommies masih perlu mengepam utk kumpul stok walaupun bersama bayi NAK TAU APE YG COACH BUAT? JOM TGK VIDEO NI ==>> Untuk pastikan sesi mengepam bjalan lancar, makesure baby dah minum susu kenyang2 dulu na supaya …

BAHAYA KAFEIN BERLEBIHAN KETIKA MENYUSU!

 Penggambilan kafein boleh menggangu penyerapan vitamin dan mineral oleh tubuh badan kita. Jika seseorang meminum kafein pada jumlah yang terlalu tinggi, ia akan membawa kepada masalah kekurangan nutrien. Kafein boleh menurunkan kadar penyerapan nutrien atau meningkatkan pembuangan mineral dari tubuh badan. Antara sumber kafein yang popular adalah kopi, teh, minuman bergas, cocoa dan coklat. ZAT …

PUNCA SUSU MERUDUM : TIPS 6

  PUNCA 6 SUSU MERUDUM Punca yang saya nak kongsikan kali ni pun biasa mommies buat… Puncanya adalah disebabkan bila tak sihat je especially demam, batuk & selsema mommies ada ambil ubat Tahukah mommies bahawa pengambilan sebarang ubatan akan mengganggu sistem dalaman badan kita??? Bila sistem badan tak stabil cane hormon susu (prolaktin & oksitosin) …

PUNCA SUSU MERUDUM! : TIPS 1

Selamat petang mommies… Ni coach nak share sikit punca2 yg membuatkan susu badan kita merudum. Mesti ada mommies yg alami situasi mcm kqt bawah ni kan. |”Aku ni dok pam dh on time dah.. tp la ni awat susu drop jugak.. haihh” “Aik semalam aku perah ok je.. apesal hr ni mcm kurang je.. ?? …

KENAPA SUSU IBU TAK BOLEH DIPANASKAN BERULANG KALI?

Hye mommies… Mommies semua mestu setuju kan yg susu ibu sangat istimewa dari segi khasiat, penggunaan, penghasilan, penyimpanan dan bermacam perkara lagi. Bagi mommies yang menyusukan bayi dengan susu ibu, setiap titis susu tersebut amatlah berharga. Lagi2 kalau mommies adalah wanita bekerjaya yang perlu mengepam susu untuk dibuat stok susu perahan buat si anak ketika …