Monthly archives: June, 2017

NAK SUSU MAINTAIN LEPAS RAYA? TIPS #2

Assalammualaikum mommies!! Semalam coach dah kongsikan tips #1 macamana nak maintain susu sepanjang perayaan Hari Raya Aidilfitri.  Hari ni coach nak kongsikan tips #2 pula. Tips ni dah biasa coach kongsikan cuma nak highlight sebab bila hari raya isu ni selalu berlaku. Bila kita berziarah selalunya tuan rumah akan hidang minuman berais kan? Al maklumlah cuaca siang …

NAK SUSU MAINTAIN LEPAS RAYA? TIPS #1

SESI PAM SEMASA HARI RAYA Coach tahu pastinya mommies akan skip pam setiap kali menjelang hari raya. Al maklumlah sibuk beraya ke sana sini sampai tak nampak jalan bila masa la nak curi masa mengepam ni. Lagi-lagi bila baby ada bersama. Hmmmm lagilah malas nak mengepam kan. Baik DF je senang. Tak boleh macam tu mommies. …

KENAPA BAYI PERLU MERANGKAK? MOMMIES TAU TAK?..

Assalammualaikum mommies… Haa.. hari ni coach nak sharing sesuatu yg luar dr konteks penyusuan tapi berkait rapat dgn tumbesaran bayi. Sesekali kite tukar angin pulak ye takk. Hehehe. Baiklah, setiap fasa atau peringkat tumbesaran bayi sgt2 penting untuk kondisi tumbesaran yg lebih baik pada masa akan dtg. Step2 seperti bermula dgn memusingkan badan, meniarap, merangkak, …

NAK SUSU MERIAH BILA SEBELUM MASUK KERJA?

Assalammualaikum mommies.. apa khabar? sihat ke? Alhamdulillah.. semoga mommies semua diberi kekuatan untuk meneruskan ibadah puasa dan pada masa yang sama menyusukan anak. ok kali ni coach nak share video coach live dulu tentang aktiviti mengepam semasa berpantang. ade yang tanye perlu ke pam susu bukan ke ibu berpantang kene df lepas tu rehat je..? …