Monthly archives: November, 2016

NAK PAM SUSU, TAPI SAKIT SEBAB NIP*LE CRACK? BACE NI..

Hye mommies.. Ingat lagi x story nipple coach luka akibat terkena jangkitan seriawan baby (putih2 dalam mulut baby) Dan ketika tu Coach masih meneruskan sesi perahan mcm biasa.. Mommies yg dah pernah alami situasi yg sama pasti taw kan betapa “nikmatnya” mengepam masa nipple luka..heheheee Ada yg memberi cadangan supaya stop DF & guna pam …

PENYUSUAN : 5 MITOS TENTANG SUSU IBU

Sepanjang perjalanan menyusukan anak dengan susu ibu, tentu anda semua pernah dimomokkan dengan pelbagai mitos mengenai susu ibu. Biasanya ia diberitahu oleh orang tua-tua yang mungkin mereka dengar daripada nenek moyang terdahulu. Lucunya mitos tersebut masih ada lagi yang dipercayai oleh sesetengah ibu. Bahkan mereka tidak tahu bahawa mitos tersebut tidak betul sama sekali. Lebih …

PENYUSUAN : SUSU IBU HALANG OBESITI

SUSU IBU HALANG OBESITI.. Masa kecil memang nampak comel kalau badan montel dan gebu tapi bila semakin meningkat usia, badan yang sedemikian akan dilabel sebagai obesiti. Obesiti atau berat badan berlebihan adalah petanda diri yang kurang sihat. Sebenarnya selain daripada faktor pemakanan yang menjadi amalan, masalah obesiti boleh dihalang sejak daripada usia bayi lagi apabila …