MAINTAIN SUSU KETIKA BERPUASA – TIPS 6

Assalammualaikum mommies… selamat petang jumaat yag tenang.. huhu. cuaca nak hujan tu.. Jom kita sambung tonton tips no 6 pulak. coach tau masih ade yg tak tgk lagi video ni dan ade yang tak tau nak bukak video live mcm mana ke kan. so mommies just tgk je kat sini. coach dah pendekkan untuk part yg …

MAINTAIN SUSU KETIKA BERPUASA – TIPS 5

Assalammualaikum mommies… Alhamdulillah lebih kurang 2 minggu shj lagi kita akan sambut bulan ramadhan.. pastinya ramai mommies agak risau dan nak tau tips untuk maintain susu buat si kecil. Jom kita sambung tonton tips no 5 pulak. coach tau masih ade yg tak tgk lagi video ni dan ade yang tak tau nak bukak video live …

BABY SAYA KENYANG KE??

Ni lah soalan yg mommies selalu pikiaq selepas deliver.. Rase susu mcm x de.. anak pulak asyik menangis.. Ish.. ish.. ish… mommies… Selepas lahir, bayi x minum banyak2 terus. Apa yg mommies bagi in shaa Allah cukup utk keperluan dia.. Mommies kene tau…yg susu ibu ni teksture nye sgt halus.. Sesuai utk penghadam usus bayi.. …

PERLU KE PAM MASA BERPANTANG?

Selamat petang mommies… ha.. ptg ni coach nak share dekat mommies kisah sesi coaching yang ada kaitan dgn tajuk kita hari ni.. coach tau, ramai mommies kat luar sane yg tak didedahkan dgn kepentingan mengepam semasa berpantang. ya tak dinafikan mommies di sarankan untuk berehat dan kerapkan df baby di awal kelahiran dan berpantang.. tp …

MAINTAIN SUSU KETIKA BERPUASA? – TIPS 4

Assalammualaikum mommies… Alhamdulillah tak lame lagi kita akan sambut bulan ramadhan.. pastinya ramai mommies nak tau tips untuk maintain susu buat si kecil. Jom kita sambung tonton tips no 4 pulak. coach tau masih ade yg tak tgk lagi video ni dan ade yang tak tau nak bukak video live mcm mana ke kan. so mommies …

NAK MAINTAIN SUSU KETIKA BERPUASA – TIPS 3

Assalammualaikum mommies.. tak lama lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan. tapi dalam kegembiraan itu mungkin ada terselit 1 kerisauan tentang susu yang x cukup untuk si kecil kan. jgn risau.. coach akan cuba bantu mommies dgn beri tips2 maintain susu ketika berpuasa nnt. jom tonton vieo TIPS ke 3 ni. supaya mommies dapat belajar lebih lagi …

FAKTA VS REALITI : PAM SUSU LEBIH 20 MINIT.

FAKTA VS REALITI #1 . Fakta: Mengepam susu lebih 20 minit tanpa henti akan merosakkan tisu breast Realiti: Saya pernah mengepam susu lebih 20 minit apabila susu saya mula merudum tapi setakat ni saya perhatikan tiada masalah yang timbul. Jadi bukan isu mengepam lama yang menimbulkan masalah tapi cara penggunaan pam susu itu yang salah. …

NAK MAINTAIN SUSU KETIKA BERPUASA? – TIPS 2

Assalammualaikum mommies… Jom kita sambung tonton tips no 2 pulak. coach tau masih ade yg tak tgk lagi video ni dan ade yang tak tau nak bukak video live mcm mana ke kan. so mommies just tgk je kat sini. coach dah pendekkan untuk part yg ade point je. heheh..sekarang ni pon masih ada yang nak …

BAHAYA KAFEIN BERLEBIHAN KETIKA MENYUSU!

 Penggambilan kafein boleh menggangu penyerapan vitamin dan mineral oleh tubuh badan kita. Jika seseorang meminum kafein pada jumlah yang terlalu tinggi, ia akan membawa kepada masalah kekurangan nutrien. Kafein boleh menurunkan kadar penyerapan nutrien atau meningkatkan pembuangan mineral dari tubuh badan. Antara sumber kafein yang popular adalah kopi, teh, minuman bergas, cocoa dan coklat. ZAT …